Quantcast

Gardūs patiekalai, kurie patiks ne vien mažiesiems (receptai)

  • Teksto dydis:

Atvėsus orams vis mieliau lauko pramogas iškeičiame į jaukų pasisėdėjimą namuose, o idealia vakaro pramoga tampa geras filmas, sušildantis patiekalas ar gardus desertas. Būtent tokiems kulinariniams eksperimentams kviečia TV3 laidos „Kotrynos burtai“ rengėja Kotryna Starkienė. Ji įsitikinusi – tokie receptai patiks ne vien vaikams!

Minkšto pagrindo pica

Picos tešlai:

300 g miltų,

200 ml šilto vandens,

7 g sausų mielių,

šaukšto cukraus,

šaukšto aliejaus.

Picos priedams:

pjaustytų konservuotų pomidorų,

pomidorų padažo,

tarkuotos mocarelos,

rūkytos dešros griežinėlių.

Į dubenį suberkite miltus, cukrų, žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite mieles, aliejų ir nedidele srovele, nuolat maišydami, supilkite vandenį. Užmaišykite tešlą. Nors ji bus lipni, maišykite tol, kol taps vientisa ir neliks gumuliukų. Į ketaus keptuvę įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai ją ištepkite. Tešlą sukrėskite į keptuvę, uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir palikite maždaug valandai pastovėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusią tešlą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir spausdami pirštais paskirstykite po keptuvę, o tuomet palikite dar 15 min. pastovėti. Per tą laiką paruoškite likusius picos ingredientus. Picos padažui į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus pjaustytų konservuotų pomidorų ir juos sumaišykite su keliais šaukštais pomidorų padažo. Ant picos pagrindo užberkite tarkuoto sūrio, šaukšteliu išdėliokite padažą, vėl pabarstykite sūrio ir sudėkite dešrą (naudokite šiek tiek storiau pjaustytą). Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C temperatūros ir pašaukite į ją keptuvę su pica. Kepkite tol, kol pica iškils ir gražiai apskrus – apie 15–20 min.

 

Šokoladinis pyragas su morengu

Tešlai:

250 g juodojo šokolado,

170 g sviesto,

300 g rudojo cukraus,

50 g kakavos,

žiupsnio druskos,

5 kiaušinių,

90 g miltų.

Morengui:

3 kiaušinių baltymų,

70 g cukraus.

Norėdami paruošti tešlą brauniui, šokoladą su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Cukrų, kakavą ir druską suberkite į ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite keturis kiaušinius ir plakimo šluotele gerai įmaišykite į tešlą. Penktąjį kiaušinį atskirkite – trynį įmaišykite į tešlą, o baltymą palikite morengui. Galiausiai suberkite miltus. Viską išmaišę, supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25 min. Kad pyragas liktų drėgnas ir šiek tiek „guminis“, svarbu jo neperkepti. Pyragas turi būti apskrudęs, bet šiek tiek minkštas viduryje. Kol keps pyragas, pradėkite plakti baltymus. Keturis kiaušinio baltymus plakite tol, kol pradės formuotis baltos putos, o tuomet iš lėto supilkite cukrų ir viską išplakite iki purių putų. Išplaktus baltymus sudėkite ant pyrago ir pašaukite jį atgal į orkaitę – kepkite dar 20 min., kol baltymas gražiai paruduos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Kodėl iš to maisto daroma makalinė ,kam to sūrio,kad sočiau būtų ar kad tistūsi kaip snargliai ,kaip pjausto ir ima.Žinote ,kad skrandis nesuvirškina įvairų maistą vienodai,jis užsilieka ir keliauja toliau. Jeigu sūrį valgote ,tai sūrį valgykite ir atvirkščiai.Pavalgius riaugėja ,skundžiasi kad sunkiai virškina,o kaip manote nuo ko ,ogi nuo to ,kad valgė makalinę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    1
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

Daugiau straipsnių