Quantcast

Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras

  • Teksto dydis:

Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant nekasdieniškus patiekalus.

Maisto tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė įsitikinusi, kad Valentino diena yra puiki proga drauge nuveikti ką nors šventiško – pasigaminti vakarienę namuose, pažiūrėti romantišką filmą ar tiesiog nusiųsti meilės laiškus artimiesiems.

„Mūsų šeima tikrai mėgsta Valentino dieną – tai dar viena jauki ir smagi šventė mūsų namuose. Kartais mėgstame dviese su vyru iškeliauti paminėti ją į miestą, bet dažniausiai Valentino dienos proga drauge su vyru ir dukra surengiame namuose šventinę vakarienę, kurioje karaliauja nebrangūs, bet kartu šventiški ir nekasdieniški patiekalai. Kadangi mūsų aštuonmetė ne visada mielai valgo gurmaniškus patiekalus, renkamės tokius, kurie tiktų visos šeimos skoniams“, – pasakoja B. Garuckė ir dalijasi Meilės dienos užkandžio, pagrindinio patiekalo ir deserto receptais.


Traškios brusketos su kumpiu

80 g vytinto kiaulienos kumpio,

šlakelis alyvuogių aliejaus,

1 ilgas batonas,

keli pomidorai,

kelios skiltelės česnakų,

žiupsnis druskos, juodųjų pipirų,

ryšelis šviežių bazilikų.

Batoną supjaustykite vidutinio storio riekutėmis, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apkepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje. Pomidorus perpjaukite perpus ir sutarkuokite minkštimą, kad būtų vientisa masė. Pagardinkite druska. Apkeptas riekutes lengvai patrinkite česnakais, tepkite paruoštą pomidorų tyrę ir dėkite kumpio griežinėlius. Brusketas pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šviežiais bazilikais.


Vištiena su kumpiu

400 g vištienos filė,

100 g vytinto kumpio,

kelios nedidelės šviežios bulvės,

150 g vyšninių pomidoriukų,

žiupsnis prieskoninės druskos,

šiek tiek alyvuogių aliejaus,

kelios šakelės šviežių rozmarinų.

Bulves nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite į kepimo indą, pagardinkite prieskonine druska ir alyvuogių aliejumi. Berkite pomidorus, paskaninkite smulkintais rozmarinais. Vištienos filė gabalėlius apvyniokite vytintu kumpiu ir dėkite į kepimo indą. Viską dar lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 30–35 min.


Jogurtinės spurgytės

1 ½ puodelio miltų,

1 ½ šaukštelio kepimo miltelių,

200 g graikiško jogurto,

2 kiaušiniai,

4 šaukšteliai cukraus,

3 šaukšteliai miltelinio cukraus,

1 šaukštelis smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės,

aliejus kepti.

Dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su jogurtu ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Supilkite viską į birių produktų dubenį.

Išmaišykite tešlą – iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau lengvai išminkykite. Tešla turėtų nelipti prie pirštų – jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Puode įkaitinkite aliejų. Tarp delnų formuokite norimo dydžio spurgas ir jas apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Spurgytes pagardinkite milteliniu cukrumi. Šalia galite patiekti apelsininio jogurto padažo – tiesiog pagardinkite jogurtą šlakeliu apelsinų sulčių ir tarkuotomis apelsinų žievelėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius Napier

Darius Napier portretas
Sveiki, Facebook ir Google stipriai atsinaujino algoritmą. Ar Jums reikia sutvarkyti? Dabar tik 79eur, nebe 129eur (+ dovana: reklamos mini strategija). Atrasykite el.pastu: ready@grow10x.agency _____ Darius Grow10X agentūra!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    1
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

Daugiau straipsnių